ua en ru

ЗСУ передадуть "Мотор Січ" два вертольота Мі-8 для проведення модернізації

Збройні сили України найближчим часом передадуть АТ "Мотор Січ" два вертольота Мі-8 для проведення модернізації. Про це сьогодні заявив начальник генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Володимир Замана, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Сьогодні ми маємо надійний, більш маневрений та швидкісний вертоліт, який, до того ж, ще й має більше можливостей для розміщення озброєння завдяки оновленому двигуну. Вся подальша модернізація вертольотів Збройних сил України буде проводитися з такими двигунами", - наголосив Замана.

Він зазначив, що вже найближчим часом до АТ "Мотор Січ" буде передано для проведення модернізації ще два вертольота Мі-8.

"Завдяки такій тісній співпраці у найближчі роки ми будемо мати абсолютно свій вертоліт, який не буде поступатися жодному вертольоту у світі", - повідомив Замана.

Ресурс нового двигуна перевищує свого попередника у 2 рази та складає 4 тис. годин замість 2 тис., що значно економить державні кошти на утримання крилатої машини.

Генеральний конструктор створення і модернізації вертолітної техніки України, президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв підкреслив, що сьогодні увесь світ йде шляхом модернізації наявної авіаційної техніки.

"Це заміна двигунів, встановлення сучасної електроніки та авіоніки. Наприклад, купити новий вертоліт такого класу коштує приблизно 15 млн дол., а наш проект, який сьогодні довів, що він найкращий у світі, коштує лише 5 млн дол.", - зазначив Богуслаєв.