ua en ru

У Києві на даний момент працюють до 70% всіх українських стартапів, - КМДА

У Києві на даний момент працюють до 70% всіх українських стартапів. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко під час круглого столу "Made in Kyiv: Формування національної культури венчурного інвестування серед представників великого бізнесу в Україні", передає прес-служба КМДА.

"Ми за короткий час маємо бурхливе зростання у цій сфері. Так, бізнес-інкубатор Happy Farm з моменту відкриття в минулому році вже проводить третій цикл, за цей час до них прийшли 25 команд, 5 вже знайшли інвестиції, ще частина знаходиться в стадії переговорів. У іншого "новачка" - iHUB сьогодні розміщені 20 команд і ще 22 працюють на умовах "Віртуального резидентства", - заявив Крамаренко.

Він також додав, що понад 1 млн. дол. приватного капіталу було інвестовано у резидентів іHUB протягом останніх 7 місяців.

"Вартість знову створених 18 компаній оцінена більш ніж в 10 млн дол. Через інкубатор для підприємців за всю історію існування з 2008 р. пройшли навчання близько 350 проектів. Сумарна кількість отриманих інвестицій, залучених в стартапи, понад 45 млн. Більше 10 компаній на сьогоднішній день вже продані, кілька компаній зараз перебувають на стадії закриття угод. І такі приклади можна продовжувати - у нас є не менш успішний інкубатор EastLabs, інкубатор КПІ Політеко", - зазначив Крамаренко.