ua en ru

Toshiba переносить заводи з виробництва ноутбуків на материковий Китай

Японський виробник електроніки - компанія Toshiba - повідомив про плани щодо перенесення своїх заводів з виробництва ноутбуків на материковий Китай.

Японський виробник електроніки - компанія Toshiba - повідомив про плани щодо перенесення своїх заводів з виробництва ноутбуків на материковий Китай.

Тайванське видання Digitimes пише, що основні ODM-партнери Toshiba на заході і півдні Китаю, а також в Шанхаї вже отримали відповідні повідомлення. Також без замовлень залишилися партнери Toshiba в Японії і частково на Тайвані.

Раніше повідомлялося про те, що ряд інших крупних виробників ноутбуків, таких як HP, Asustek і Acer вже почали переведення своїх активів вглиб Китаю. Витрати на зарплату персоналу тут значно нижче, ніж промислово-розвинених центрах на півдні країни.

Представники Toshiba заявили, що спочатку компанія планувала розмістити виробництво великої партії ноутбуків (5 млн штук) у тайванської Quanta Computer. Проте пізніше відкликала заявку і перенесла замовлення на китайський завод у Чонгпіне.

Читайте також: Toshiba в 2013 р. планує реорганізувати мережу ТВ-заводів для економії 104 млн дол

Quanta Computer, так само як і її тайванський конкурент Compal Electronics, у свою чергу вже перейнялися будівництвом заводів в цій місцевості. Можливо вже на цих потужностях будуть збиратися iPhone і iPad наступного покоління.

Експерти зазначають, що материковий Китай, особливо його слаборозвинені в промисловому сенсі північ і схід зараз привабливі для компаній з огляду на низьку зарплати людей і урядових субсидій на будівництво і відкриття бізнесу.

Нагадаємо, що нещодавно Toshiba і компанія SanDisk, що спеціалізується на розробці і виробництві носіїв інформації на базі флеш-пам'яті, оголосили про плани щодо спільного будівництва заводу.

Повідомляється, що підприємство буде спеціалізуватися на виробництві кремнієвих підкладок під нові чіпи пам'яті NAND і розташується в місті Йоккаїті на південному сході Японії.

Якщо говорити детальніше, то новий проект Fab5 Phase 2 буде використаний для виробництва підкладок для 2D-і 3D-NAND чіпів. Згідно з прогнозами Toshiba і SanDisk, в найближчі кілька років індустрія пам'яті остаточно перейде на багатошарові чіпи 3D-NAND, які пропонують більш щільне розміщення даних і збільшену ємність.