ua en ru

Sony Pictures планує скоротити виробництво кінофільмів і зайнятися телеконтентом

Компанія Sony Pictures Entertainment буде виробляти менше кінофільмів і зосередиться на більш прибутковому виробництві телевізійного контенту та управлінні телеканалів. Про це повідомило керівництво Sony Corp. на щорічних зборах акціонерів у каліфорнійському місті Калвер-Сіті, де розташовані студійні об'єкти компанії, повідомляє Reuters.

Керівник студії Sony Ами Паскаль заявив, що в наступному році буде знято менше 20 фільмів в порівнянні з показником 23 фільму, якими керувалася студія в минулі роки. У літній сезон буде випущено тільки 4 фільму, хоча в цьому році було знято 9 кінострічок.
Оцінка за CEO Sony Pictures Entertainment Майкла Лінтона, в найближчі 2-3 роки студія скоротить непередбачені витрати і витрати на матеріально-технічне забезпечення на 250 млн дол.

"Sony Entertainment ще не до кінця усвідомила грандіозні можливості отримання прибутку від виробництва телевізійних хітів на кшталт серіалу Breaking Bad ("У всі тяжкі", серіал, створений телеканалом AMC спільно з продакшн-компанією Sony Pictures Television) і своєї позиції лідера в розвиваючих телемережах Індії", - вважає керівник дослідницької інвестиційної компанії Hudson Square Research Деніел Ернст.

Лінтон прогнозує, що прибуток компанії, включаючи виробництво кіно - і телепродукції, в результаті зміщення акценту на останню, принесе до 8,4 млрд дол. виручки в 2015 фіскальному році, а операційна маржа складе 7,4%. Виручка музичного бізнесу компанії в тому ж періоді очікується в розмірі 4,8 млрд дол.

Цей рік приніс Sony неоднорідну "касу" від випущених фільмів: з одного боку, вийшли абсолютні хіти "Однокласники-2" і "Хмарно, можливі опади: помста ГМО", а з іншого - "Штурм Білого дому", який зібрав лише 205 млн дол. при витратах на виробництво до 150 млн дол.

Компанія зафіксувала операційні збитки у розмірі 181 млн дол. у I кварталі 2013-2014 фіскального року, що закінчується у вересні в підрозділі, який включає кіно - і телевиробництво. І кінофільм "Штурм Білого дому" називається однією з причин збитків.

Інвестори швидко відреагували на заяву Sony, акції компанії на Нью-Йоркській фондовій біржі виросли на 0,6% - до 18,65 дол./акція.
Компанія Sony була заснована в 1946 р. і є одним з провідних виробників електроніки в світі. Sony випускає аудіо - і відеопрогравачі, mp3-плеєри, DVD-програвачі, телевізори, монітори і електронні компоненти. Серед продуктів компанії такі бренди, як VAIO, Bravia і Walkman.

Підрозділ Sony Pictures Entertainment з'явилося в 1991 р. в результаті перейменування викупленої у Coca-Cola в 1989 р. кінокомпанії Columbia Pictures Entertainment. Вона займається виробництвом і продюсуванням фільмів, володіє кіностудіями Columbia Pictures і TriStars Pictures, а також повним архівом фільмів компанії MGM (спільно з компанією Comcast).