ua en ru

Смарт-годинники Google готові до виробництва, - джерела

Смарт-годинник Google знаходиться на фінальній стадії розробки, і компанія вже веде переговори з азіатськими підрядниками, які мають запустити масове виробництво таких гаджетів.

Смарт-годинник Google знаходиться на фінальній стадії розробки, і компанія вже веде переговори з азіатськими підрядниками, які мають запустити масове виробництво таких гаджетів. Про це передає "Росія 24" з посиланням на анонімні джерела Fox News.

Зрозуміло, годинник від Google працюватиме на операційній системі Android. Крім того, в ньому буде інтегрована система Google Now, що виконує функції електронного асистента, готового озвучити корисну інформацію в потрібний момент, і дозволяє користуватися голосовим інтелектуальним пошуком.

Відомо також, що Google спробувала зменшити енергоспоживання свого гаджета, щоб не доводилося надто часто заряджати його. Вже стандартною функцією для смарт-годинника стала можливість синхронізації зі смартфоном, і тут жодних сенсацій чекати не варто.

За словами джерел Fox News, пристрій з'явиться на полицях магазинів через кілька місяців. Принаймні, за цей час вже точно буде налагоджено масове виробництво моделі.

Нагадаємо, що Samsung і Sony вже продають власні версії смарт-годинників. Непогано продаються і Pebble від незалежних розробників, що створювали свій пристрій методом краудсорсинга. Не за горами вихід "розумного" годинника від Apple. Також повідомлялося про те, що HTC збирається випустити власний варіант смарт-годинника.

Згідно із прогнозами ABI Research, до 2018 р. продажі наручних гаджетів досягнуть 485 млн.

Як вважають деякі експерти, ера смарт-годинників може закінчитися, ледь розпочавшись. Згідно з інформацією порталу Geek.com, 30% покупців Galaxy Gear від Samsung вже повернули свій новомодний гаджет назад до магазину.

Google - американська інтернет-корпорація, лідер серед пошукових систем. Заснована в 1998 р. Ларрі Пейдж і Сергієм Бріном, у 2004 р. провела IPO на суму 1,9 млрд дол. На даний час Google займає більше 80% світового ринку пошукових запитів, основним доходом компанії є онлайнова реклама, прив'язана до результатів пошуку на сторінках Google. Крім інтернет-пошуковика, Google володіє найпопулярнішим у світі відеохостингом YouTube, управляє поштовим сервісом Gmail, соціальною мережею Google+, розробила операційну систему Android для мобільних пристроїв.

Напередодні в жовтні вартість паперів Google перевищила позначку в 1 тис. дол. за акцію на тлі корпоративної звітності, що свідчить про зростання виручки компанії за III квартал на 23%.