ua en ru

Рахункова палата зазначила неефективне використання 14 млн грн в рамках НПІ

Рахункова палата зазначила неефективне використання 14 млн грн в рамках Національної програми інформатизації (НПІ).

Рахункова палата зазначила неефективне використання 14 млн грн в рамках Національної програми інформатизації (НПІ). Про це повідомляє прес-служба організації.

"Рахункова палата провела перевірку використання коштів державного бюджету на реалізацію Національної програми інформатизації (НПІ) і констатувала: незважаючи на те, що програма виконується вже більше 15 років, її вплив на процеси інформатизації в державі недостатній", - йдеться в повідомленні.

Низька виконавська дисципліна окремих державних органів різних рівнів негативно позначилася як на формування НПІ, так і на її виконання. Результати розробки і впровадження на замовлення державних органів влади інформаційно-комунікаційних технологій не завжди носять системний характер. Не виконується завдання щодо розвитку інформаційної інфраструктури, прийняття рішень і стандартів в області електронного обміну інформацією на міжвідомчому рівні та між державними органами, громадянами та організаціями.

Колегія Рахункової палати зазначила, що Міністерство освіти і науки та Держінформнауки як головні розпорядники коштів державного бюджету, виділених у 2011-2013 рр. на реалізацію НПІ, не забезпечили обґрунтованого планування та ефективного використання цих фінансових ресурсів. Допущено неефективне управління коштами на суму понад 14 млн грн, які не були використані і в кінці року повернуто до бюджету.

Про результати перевірки поінформовано Верховна Рада і Кабінет міністрів. Висновок Колегії Рахункової палати про результати аудиту направлено до МОН та Держінформнауки.