ua en ru

Samsung в 2013 р. позбудеться статусу найбільшого виробника моніторів, - експерти

Samsung в 2013 р. позбудеться статусу найбільшого виробника моніторів. Про це йдеться в прогнозі по світовому ринку РК-моніторів в споживчому секторі, опублікованому дослідницьким підрозділом тайванської аналітичної компанії TrendForce - WitsView, передає "Росія 24".
Згідно з цими даними, в поточному році світові виробники випустять на ринок близько 120 млн пристроїв і це на 7,1% менше показника річної давності. Попит на РК-монітори продовжує падати разом зі світовим ринком ПК, придушений зростаючою популярністю мобільних девайсів.

Щоб утримати свій бізнес з випуску моніторів на плаву, компанії змушені переорієнтувати його на монітори з великими діагоналями і інші більш рентабельні продукти.

Південнокорейська Samsung Electronics серед найбільших світових виробників РК-моніторів не є винятком. Компанія скоротила поставки неприбуткових моделей, а разом з ними і план з випуску невеликих комп'ютерних дисплеїв, заглибившись у розроблення пристроїв з великими дисплеями.

Тим не менше, згідно з даними WitsView, в 2013 р. Samsung позбудеться статусу найбільшого виробника і скотиться у списку вендорів на третє місце, поступившись компаній Dell і AOC/Philips. Очікується, що Samsung завершить рік із показником у 17,3 млн випущених моніторів, що на 24,1% менше, ніж рік тому.