ua en ru

Samsung продовжив контракт на патенти Nokia

Nokia оголосила, що один з найбільших у світі виробників мобільних телефонів - Samsung Electronics - погодився продовжити контракт про використання патентів фінської компанії ще на п'ять років.

Nokia оголосила, що один з найбільших у світі виробників мобільних телефонів - Samsung Electronics - погодився продовжити контракт про використання патентів фінської компанії ще на п'ять років. Про це повідомляє "Росія 24".

Відповідно до прес-релізу Nokia південнокорейська корпорація виплачуватиме додаткову винагороду за використання запатентованих технологій з 1 січня нового року аж до 2015 р.

Nokia почала приділяти більше уваги патентам, після того, як колишній лідер на ринку мобільних телефонів у вересні погодився продати цей бізнес корпорації Microsoft.

Тепер основним бізнесом для фінської компанії стане продаж телекомунікаційного устаткування. Також Nokia має намір підсилити роботу, пов'язану з ліцензуванням технологій, і зміцнити інноваційну складову своєї діяльності.

Прес-секретар Nokia Марк Даррант відмовився коментувати умови операції, проте він зазначив, що в середньому компанія заробляє близько 500 млн євро в рік на більш ніж 50 ліцензіях.

Чистий збиток Nokia в III кварталі 2013 р. знизився до 104 млн євро з 934 млн євро за аналогічний період минулого року, при цьому продажі смартфонів лінійки Lumia досягли рекордної відмітки в 8,8 млн одиниць, говориться у фінансовій звітності компанії.

Чистий збиток на акцію компанії склав 0,02 євро на противагу 26 центам торік. При цьому аналітики, опитані агентством Dow Jones, прогнозували збиток у розмірі 217 млн євро.

Після заяви про продовження контракту між Nokia і Samsung Electronics акції фінської компанії в Хельсінкі піднялися на 1,1% до 5,78 євро. Цінні папери південнокорейського гіганта в Сеулі подешевшали на незначні 0,1% до 1,499 млн вон.