ua en ru

Рішення про призначення штрафу "Зеонбуду" за монопольне становище на ринку буде через тиждень, - Нацрада

Рішення про штраф оператору цифрового телебачення "Зеонбуду" буде через тиждень. Про це повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нарешті Антимонопольний комітет, який 3 роки поспіль намагався за поданням Незалежної асоціації мовників, низки телеканалів і громадських організацій, визнати, чи є "Зеонбуд" монополістом чи ні, що саме по собі маячня, тому що більше нікого немає. Він (АМКУ - ред.) визнав, що "Зеонбуд" є монополістом місяць тому і вчора був вже перший суд, коли "Зеонбуд" каже: ні, ми не монополіст. "Зеонбуд" подав до суду на Антимонопольний комітет. Мені дуже цікаво, який суддя буде визначати, що він не є монополістом, а все в нашій країні може бути. Ми очікуємо десь через тиждень, як мені повідомив виконуючий обов'язки голови Антимонопольного комітету,.. буде рішення про призначення штрафу, це штраф до 10% річного обороту компанії "Зеонбуд", - сказав Артеменко.

За словами глави Нацради, "Зеонбуд" був створений "неправильно, нечесно, некрасиво з невідомими власниками". "Дуже багато каналів отримали цифрові ліцензії законно, але нечесно, так закон був виписаний. На сьогодні компанія "Зеонбуд" втратила свого покровителя, власники невідомі. На сьогоднішній день вона розуміє і це телеканали розуміють, коли "Зеонбуд" ще не запустився, телеканали змушували платити за цифрові ліцензії... за послуги, які не були надані", - зазначив Артеменко.

Нагадаємо, раніше "Зеонбуд" звинуватив голову Нацради Артеменко в дезінформуванні громадськості.

Як повідомлялося, 23 грудня 2014 р. АМКУ визнав компанію "Зеонбуд" монополістом.