ua en ru

Рада доручила консультативній раді сприяти розвитку інформаційного суспільства

Рада доручила консультативній раді сприяти розвитку інформаційного суспільства

Народні депутати підтримали в цілому проект постанови № 1814 "Про внесення змін до постанови Верховної Ради України № 77/98-ВР від 4 лютого 1998 року "Про Консультативну раду з питань інформатизації при Верховній Раді України". За відповідне рішення проголосували 238 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як повідомив на під час пленарного засідання голова комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку, народний депутати з фракції "Самопоміч" Олександр Данченко, консультативна рада з питань інформатизації при Верховній Раді України була створена ще в 1998 р., але останнє засідання проводилося майже три роки тому.

"На даний час ми вважаємо необхідно модернізувати діяльність цієї дорадчої ради, яка, як колективний дорадчий орган, повинна стати основою для залучення представників, інститутів, громадського суспільства та ринку для впорядкування нормативно-правової бази у сфері інформатизації, телекомунікації, зв'язку, кібербезпеки", - заявив Данченко.

Тому, за його словами, передбачається наступне:

1. Привести повноваження Консультативної ради у відповідність до нових функцій комітету. Комітету надана додаткова функція щодо сфери телекомунікації і зв'язку.

2. Більш широко залучити представників громадськості, держави і ринку до законотворчих процесів у Верховній Раді у сфері інформаційного суспільства.

3. Доповнити функції ради новим завданням, відповідно до Угоди з асоціацією з ЄС.

4. Впровадити безпаперові технології у Верховній Раді.

5. Виконати завдання, які визначені законом "Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства".

Документ, зокрема, пропонує викласти пункт 2 Положення у новій редакції: "2. Головною метою Консультативної ради є сприяння Верховній Раді України у виробленні політики в сферах розвитку інформаційного суспільства, інформатизації, електронних комунікацій, високих технологій, при підготовці та затвердженні завдань Національної програми інформатизації, а також при підготовці та прийнятті законів України у цих сферах з урахуванням найновіших досягнень і технологічних рішень."

Нагадаємо, 3 липня 2014 р. Рада рекомендувала Кабміну прийняти держпрограму розвитку ІТ-сфери.