ua en ru

Порошенко в ОАЕ домовився про постачання в Україну бронетехніки, мінометних і протитанкових систем, - ЗМІ

Порошенко в ОАЕ домовився про постачання в Україну бронетехніки, мінометних і протитанкових систем, - ЗМІ Порошенко привіз з ОАЕ контракти на озброєння

Президент України Петро Порошенко під час візиту в Об'єднані Арабські Емірати домовився про постачання в Україну бронетехніки, мінометних і протитанкових систем. Про це повідомляє "Комерсант".

За даними видання, після закінчення переговорів з керівництвом ОАЕ Порошенко повідомив, що "в ході виставки Україна уклала близько 20 контрактів на постачання озброєнь: підписані угоди на поставку оборонної зброї в Україну європейськими, американськими та близькосхідними компаніями".

Президент також сказав, що Україна та ОАЕ підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері військово-технічного співробітництва. "ОАЕ першими поставили броньовані машини Cougar, Spartan та іншу бронетехніку Україні, яка була ефективно використана національними збройними силами в зоні бойових дій. Зараз ми значно розширили номенклатуру поставок".

Опитані виданням представники іноземних компаній коментувати слова українського лідера відмовилися, однак, за словами одного із співрозмовників, йдеться, зокрема, про постачання української армії декількох типів бронетехніки, мінометних і протитанкових систем, а також "іншого озброєння оборонного характеру".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ОАЕ будуть поставляти Україні зброю і техніку.

Також Порошенко доручив Кабміну активізувати співробітництво між Україною та ОАЕ в рамках двосторонньої комісії.