ua en ru

Panasonic згортає виробництво смартфонів

Японський електронний гігант Panasonic сьогодні заявив, що компанія йде з ринку смартфонів і більше не проводитиме відповідні дослідження і розробки, оскільки вважає цей ринок надконкурентним і де-факто визнає лідерство Apple і Samsung.

Японський електронний гігант Panasonic сьогодні заявив, що компанія йде з ринку смартфонів і більше не проводитиме відповідні дослідження і розробки, оскільки вважає цей ринок надконкурентним і де-факто визнає лідерство Apple і Samsung. Про це повідомляє Economic Times.

Нагадаємо, що два місяці тому про подібний крок заявила і компанія NEC, яка теж послалася на занадто жорстку конкуренцію між компаніями-виробниками.

"Ми припинимо розробку нових смартфонів для комерційного і споживчого секторів у Японії. Замість цього Panasonic зосередить свої зусилля на розробці комерційних рішень для телефонного зв'язку в бізнес-сегменті", - відзначили в компанії.

У компанії говорять, що займуться створенням спеціалізованих систем бездротового зв'язку для лікарень, складів, промислових об'єктів, служб безпеки та інших спеціалізованих користувачів.

Аналітики говорять, що Panasonic спочатку продавала телефони як в Японії, так і за межами країни, але на початку року Panasonic заявила, що продаватиме телефони тільки в Японії, оскільки міжнародні продажі скоротилися, а зараз заявляє, що і японський ринок для неї закрився.