ua en ru

Panasonic підвищила прогноз з операційного прибутку на 8,2% - до 2,75 млрд дол

Японська корпорація Panasonic, один з найбільших в світі виробників електронних товарів, підвищила річний прогноз операційного прибутку до 2,75 млрд дол., проти очікуваних раніше 2,54 млрд дол. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Японська корпорація Panasonic, один з найбільших в світі виробників електронних товарів, підвищила річний прогноз операційного прибутку-до 2,75 млрд дол., проти очікуваних раніше 2,54 млрд дол. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Нова цифра майже збігається із середнім прогнозом ринку з операційного прибутку японської корпорації (268,2 млрд ієн або 2,73 млрд дол.), який був розрахований фахівцями агентства Thomson Reuters на підставі опитування 19 аналітиків.

Останнім часом Panasonic зміщує акценти з продуктів споживчої електроніки на промислові комплектуючі - тут продажі компанії зростають високими темпами, особливо за рахунок автомобільних систем і екологічно чистих технологій.

Panasonic провела реструктуризацію, в результаті якої корпорація вивела з ринку свої телевізійні панелі і смартфони, а також скоротила виробництво мікрочіпів.

Раніше в жовтні стало відомо, що технологічний гігант повністю згорне виробництво плазмових панелей до кінця поточного фінансового року. До 1 квітня 2014 р. Panasonic має намір продати завод по їх виготовленню.

Згідно з заявою Panasonic, до 2017 р. компанія планує збільшити обсяг поставок літієвих батарей для американської автомобільної компанії Tesla до 2 млрд одиниць, хоча за попередні 2 роки японська корпорація продала лише 200 млн.

У тримісячному періоді з липня по вересень 2013 р., Panasonic отримала 61,5 млрд ієн або 625,4 млн дол. чистого прибутку, що також дуже близько до 60,92 млрд ієн або 619,5 млн. дол., на які розраховували аналітики, опитані фахівцями Thomson Reuters.

Крім іншого, Panasonic підвищила річний прогноз чистого прибутку до 100 млрд ієн або 1,01 млрд дол. проти очікуваних аналітиками Thomson Reuters 75,52 млрд ієн або 768 млн дол.