ua en ru

Новинна медіаплатформа Anews залучила 2,7 млн дол

Новинна медіаплатформа Anews залучила 2,7 млн дол

Anews Inc. повідомляє про закриття раунду інвестицій на суму 2,7 млн доларів. Про це йдеться в повідомленні компанії.

В угоді взяли участь фонди TMT Investments, Run Capital, 101Startup, а також приватні інвестори.

Anews - міжнародний новинний агрегатор, який надає доступ до 3000 джерел з рейтингів 5-ти країн - Росія, Україна, США, Франція, Швеція, а також дозволяє підключати власні джерела. Сервіс Anews запущений у жовтні 2013 р., до теперішнього часу додаток для iOS, Android і Windows Phone завантажено більше 2 млн разів, сайт www.anews.com налічує більше 2-х мільйонів щомісячної аудиторії. Anews знаходиться у трійці лідерів новинних категорій Google Play і AppStore у 12 країнах.

"Якісна агрегація контенту - визнаний довгостроковий тренд у світі, і нам всього за рік роботи вдалося зайняти в Росії провідні позиції зі своїми мобільними додатками. Ми плануємо витратити залучені інвестиції на міжнародну експансію, на розширення користувацької бази в інших регіонах", - зазначає CEO Anews В'ячеслав Масенков.

В рамках поточного раунду TMT Investments і Run Capital інвестували у проект по 1М USD, отримавши міноритарну частку.

"Anews - динамічно зростаючий лідер. Компанія продовжить свою експансію на інші регіони і прискорить темпи розробки", - пояснив глава інвестиційного спрямування TMT Investments Артем Інютін.

"Сильна команда зі значним релевантним досвідом, цікавий сегмент, який набуває в житті кожної людини, незалежно від країни проживання, освіти та професії, дедалі більшого значення. У проекту є всі шанси стати беззаперечним лідером", - коментує угоду керуючий партнер Run Capital Андрій Романенко.

ТМТ Investments Plc - публічна компанія, створена засновниками РБК, її акції торгуються на Лондонській біржі. Це венчурний фонд, що динамічно розвивається та інвестує у швидкозростаючі інтернет-проекти, що мають передумови до того, щоб стати великим міжнародним бізнесом. З 2011 року фонд TMT проінвестував кошти у 38 компаній по всьому світу. На даний момент компанія здійснила вже 5 успішних екзитів. У 2013 році на нагородженні Venture Awards TMT Investments отримав премію в номінації EXIT OF THE YEAR 2013 за операцію з продажу своєї портфельної компанії Astrid компанії Yahoo. Найбільш технологічний ЗМІ TechСrunch назвав проект WANELO, у який інвестував ТМТ, кращим у світі e-commerce проектом 2013 р.

Run Capital - інвестиційний фонд створений 25 квітня 2014 р. У своїй діяльності Run Capital фокусується на пошуку перспективних технологічних проектів на початкових стадіях розвитку (seed і pre-seed). Обсяг фонду 30 млн доларів. Керуючий партнер Run Capital російський підприємець Андрій Романенко. До інвестиційного портфеля Фонду входять проекти: WeAtlas, AppInTop і Anews.