ua en ru

Nikon працює над пристроєм, який змінить концепцію фотоапарата

Японська компанія Nikon працює над пристроєм, який змінить концепцію фотоапарата". Про це розповів в інтерв'ю Bloomberg президент Nikon Макото Кімура.

Японська компанія Nikon працює над пристроєм, який змінить концепцію фотоапарата". Про це розповів в інтерв'ю Bloomberg президент Nikon Макото Кімура.

Кімура не уточнив, про який саме пристрій йде мова, проте розповів, що це може бути спеціальний продукт, "який не є камерою". Продукт повинен надійти в продаж протягом найближчих п'яти років, сказав Кімура.

Бажання випустити новий пристрій Кімура пояснив падінням попиту на компактні фотоапарати - "мильниці". За його даними, за квітень-травень 2013 року "мильниць" було продано на чверть менше, ніж за аналогічний період 2012 року. Падіння попиту на компактні камери пов'язано з різким поширенням смартфонів, вважають в Nikon. Люди воліють знімати фото і відео на вбудовану камеру, а не купувати окремий апарат.

"Кількість людей, яка робить знімки за допомогою смартфонів, яких в минулому році продали близько 750 млн штук у минулому році, продовжує зростати. Ми звели наші ідеї навколо фотоапаратів, які можуть змінити уявлення про цьому продукті", сказав Кімура

За однією з версій, Nikon готує до випуску саме смартфон. Пристрої, які є гібридами компактного фотоапарата і телефону, вже є у ряду компаній, включаючи Samsung, Nokia і Panasonic.

Дані про зростання популярності смартфонів в ролі пристроїв для фотозйомки підтверджує статистика фоторесурсу Flickr. Найпопулярнішим фотоапаратом у користувачів сайту є iPhone 4S.

Nikon - японська компанія, що спеціалізується на виробництві оптики і електронних пристроїв для обробки зображень.