ua en ru

Microsoft збільшив дивіденди і почав програму зворотного викупу акцій на 40 млрд дол

Рада директорів корпорації Microsoft оголосила про збільшення на 22% квартальних дивідендів і про початок нової програми зворотного викупу акцій на 40 млрд дол.

Рада директорів корпорації Microsoft оголосила про збільшення на 22% квартальних дивідендів і про початок нової програми зворотного викупу акцій на 40 млрд дол., повідомляє телеканал "Росія 24" з посиланням на видання Business Insider.

Нова програма викупу акцій буде безстроковою і прийде на зміну попередньому байбеку, також на 40 млрд дол., який завершиться у вересні. Microsoft оголосила про збільшення квартальних дивідендів на 22% з 0,23 дол. до 0,28 дол. за акцію. Корпорація почала регулярно виплачувати квартальні дивіденди в 2004 р., в останній раз їх розмір було збільшено рік тому на три центи.

"Ці дії відображають нашу готовність повертати кошти акціонерам", - йдеться в заяві фінансового директора Microsoft Емі Худ. Реєстр акціонерів, які зможуть претендувати на дивіденди, буде закритий 21 листопада.

Американські фондові індекси у вівторок зросли на тлі даних компанії Microsoft про зростання дивідендів. Промисловий індекс Dow Jones виріс на 0,23% і склав 15529,73 пункту. Високотехнологічний NASDAQ збільшився на 0,75% до 3745,70 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 додав 0,42%, склавши 1704,76 пункту.

Звістка про зворотний викуп підняла акції Microsoft на 0,63% до 33,075 дол. за папір в ході торгів на біржі NASDAQ. Згідно з даними FactSet зараз загальна капіталізація Microsoft становить близько 273 млрд дол.

Аналітики кажуть, що масштабні програми заохочень проходять на тлі значної реструктуризації корпорації: у минулому місяці Стів Баллмер оголосив про свій відхід, а ще незадовго до цього було оголошено про реорганізацію структури Microsoft.

У четвер керівництво Microsoft зустрінеться з фінансовими аналітиками, де будуть обговорюватися всі ключові теми: фінансове майбутнє компанії, запланована масштабна реорганізація, відхід Балмера з поста гендиректора, а також придбання Nokia.

Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Пропонує програмні продукти для ділового і особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошуковик Bing, а з жовтня 2011 р. - також сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол.