ua en ru

LG Electronics презентувала преміум-смартфон G2

LG Electronics сьогодні, 8 серпня, представила свій новий флагманський смартфон G2, покликаний скласти конкуренцію нещодавно анонсованому Moto X, а також Galaxy S4 і, звичайно, iPhone.

LG Electronics сьогодні, 8 серпня, представила свій новий флагманський смартфон G2, покликаний скласти конкуренцію нещодавно анонсованому Moto X, а також Galaxy S4 і, звичайно, iPhone.

Новинка оснащена процесором Qualcomm Snapdragon 800 із чотирма ядрами, 5,2-дюймовим Full HD-дисплеєм з роздільною здатністю 1920 x 1080, захищеним склом Gorilla Glass 2. Товщина рамки досить невелика - 2,65 мм, передає "Росія 24".

Фотогалерея: "LG G2 - презентовано новий флагманський смартфон"

LG зазначає, що її флагманський смартфон має найбільший екран у категорії рішень завширшки близько 70 мм, при цьому таким апаратам можна управляти однією рукою.

З інших специфікацій преміум-смартфона можна виділити підтримку системи Hi-Fi-аудіо і досить ємну акумуляторну батарею на 3000 мА/год., яка живить телефон до 30 годин. Також тут є 13-мегапіксельна камера з 8-кратним цифровим зумом і стабілізатором зйомки.

Є й ще одне цікаве технічне рішення в G2. Це виділений сегмент RAM-пам'яті, призначений для операцій із графічними розрахунками. LG називає цей блок пам'яті GRAM. Згідно з вимірами самого виробника, використання GRAM дає 26%-й приріст у продуктивності при графічних розрахунках.

Зовні одним з найцікавіших рішень є місця розташування кнопок увімкнення і гучності. Ці три кнопки розташовані на тильній панелі телефону, а не збоку, як у більшості смартфонів.

"Найбільш інноваційний момент G2 - це його дизайн. Як ми спостерігали, розташування кнопок ззаду телефону - це одне з найбільш обговорюваних у мережі і ЗМІ рішень стосовно G2", - говорить Йон Сік Пак, генеральний директор LG Electronics Mobile Communications. "Такий підхід виразно нетиповий, але ми переконані, що користувачі оцінять його", - зазначив він.

Пристрій працює під управлінням Android 4.2.2 Jelly Bean. LG повідомила, що смартфон G2 з'явиться на ринках по всьому світу в найближчі вісім тижнів через 130 операторів стільникового зв'язку.

Нагадаємо, у вересні минулого року LG Electronics показала власну модель смартфона у класі high-end - Optimus G.

LG Electronics - південнокорейська компанія, один з найбільших світових виробників споживчої електроніки і побутової техніки. Є другим за величиною у світі виробником рідкокристалічних дисплеїв, які широко використовуються при виробництві плоскоекранних телевізорів та інших подібних продуктів. Входить до складу конгломерату LG Group. Штаб-квартира LG Electronics знаходиться в Сеулі, 120 представництв компанії відкрито в 95 країнах світу.

У II кварталі 2013 р. прибуток LG скоротилася на 9%, проте перевершив прогнози завдяки рекордним продажам кондиціонерів і відновленню показників на ринку смартфонів. Наприкінці 2012 р. LG стала третім найбільшим виробником смартфонів у світі. У II кварталі ц.р. LG продала рекордні 12,1 млн смартфонів, операційний прибуток компанії склав 479 млрд вон (380,8 млн дол.).