ua en ru

Lenovo стала світовим лідером на ринку ПК за підсумками II кварталу 2013 р

Китайська компанія Lenovo вперше стала беззаперечним лідером на світовому ринку персональних комп'ютерів. Ця інформація базується на результатах останніх досліджень IDC і Gartner.

Китайська компанія Lenovo вперше стала беззаперечним лідером на світовому ринку персональних комп'ютерів. Ця інформація базується на результатах останніх досліджень IDC і Gartner.

За даними IDC Lenovo досягла 16,7% світового ринку ПК у II кварталі 2013 року, порівняно з 15,0% в II кварталі 2012 року. Gartner стверджує, що частка Lenovo становить 16,7% у II кварталі 2013, тоді як в I кварталі 2013 року, так само як і в II кварталі 2012 року, частка Lenovo була 14, 9%.

"Незважаючи на складну ситуацію на ринку ПК, Lenovo не тільки збільшила свою частку, але і постійно покращує рентабельність, а також представила ще більше інноваційних продуктів у кожному сегменті. Звичайно, боротьба за лідерство на ринку ПК продовжиться. Але я повністю впевнений, що в даному сегменті залишаються значні можливості для зростання прибутку і створення передових інновацій", - прокоментував квартальні результати президент і генеральний директор Lenovo Group Ян Юаньцин (на фото).

Раніше першу позицію на ринку утримувала компанія HP, проте за підсумками минулого кварталу вона поступилася лідируючі позиції. Частка HP на ринку склала 16,4%. На третьому місці з результатом 12,2 компанія Dell, четверте місце у Acer - 8,2%, п'яте у Asus - 6,1%.

По звіту IDC, в 2012-2013 фінансовому році, який закінчився 31 березня 2013 року, Lenovo досягла рекордної частки на світовому ринку ПК, демонструючи кращі результати, ніж сам ринок протягом 16-ти кварталів поспіль.

Читайте також: Ринок ноутбуків до 2017 р. зросте більш ніж удвічі - до 762,7 млн одиниць

Крім того, варто відзначити, що Lenovo посіла перше місце на трьох із семи найбільших ринків ПК - в Китаї, Японії і Німеччині - і досягла двозначною частки на ринках в 39 країнах.

Більше половини доходів Lenovo надходять із зовнішніх ринків. При винесенні значного обсягу і зростання доходів, прибуток компанії досяг рекордних 34% за минулий фінансовий рік.

Lenovo - технологічна компанія з капіталізацією 34 млрд дол., найбільший виробник персональних комп'ютерів у світі, чия продукція представлена в більш ніж 160 країнах. Lenovo входить в список найбільших міжнародних компаній Fortune Global 500. Основні дослідницькі центри компанії розташовані в Ямато, Японія; в Пекіні, Шанхаї і Шеньжені, Китай; а також у Рейлі, Північна Кароліна. Штаб-квартира компанії розташована в США.