ua en ru

HTC уклав мирову угоду про ліцензії з Nokia

Найбільший тайванський виробник смартфонів HTC уклав мирову угоду із фінською Nokia.

Найбільший тайванський виробник смартфонів HTC уклав мирову угоду із фінською Nokia.

"НТС виплатить Nokia грошову суму, а також передасть їй патентне портфоліо LTE, що приведе до подальшого зміцнення ліцензійних позицій Nokia", - йдеться в офіційному повідомленні НТС.

За даними Reuters, тайванська компанія була змушена піти на цей крок через загрозу не бути допущеною на американський ринок. Повідомлення про мирову угоду було зроблено напередодні рішення Комісії з міжнародної торгівлі США про заборону імпорту пристроїв, які виробляє НТС.

"Ми дуже раді досягнутій мировій угоді, а також угоді про співпрацю з НТС, яка є давнім покупцем ліцензій на стандартні патенти Nokia", - заявив Пол Мелін, голова департаменту інтелектуальної власності Nokia.

Nokia подала до суду на НТС у 2012 р. Фінська компанія вимагала, щоб НТС припинила неавторизоване використання інноваційних розробок Nokia.

Акціонери Nokia 19 листопада 2013 р. погодилися із продажем підрозділу з виробництва мобільних апаратів - Devices and Services unit і відповідних патентів американській компанії Microsoft за 5,44 млрд євро (7,2 млрд долл.).