ua en ru

Hewlett-Packard розробила спеціальне ПЗ для перевірки продукції

Виробництво і реалізація контрафактної продукції справляють величезний вплив на ринок: споживачі отримують низькоякісний підроблений товар, а компанії втрачають репутацію.

Виробництво і реалізація контрафактної продукції справляють величезний вплив на ринок: споживачі отримують низькоякісний підроблений товар, а компанії втрачають репутацію.

"Виробники контрафактної продукції просто дурять споживачів, продаючи їм неякісні вироби. Компанія HP дуже серйозно ставиться до підробок і активно бореться з їх поширенням, щоб кожен мав можливість отримати справжнє виріб", - розповідає Дейв Купер, керівник програми по боротьбі з контрафактною продукцією Hewlett-Packard.

Однак зусиль з боку компаній і правоохоронних органів недостатньо. Самі споживачі повинні брати активну участь у виявленні підробок.

За оцінками Всесвітньої митної організація (WCО) і Міжнародної Торгової Палати (ICC), світовий обсяг реалізованих товарів на 10% складається з контрафактної продукції, а щорічний економічний і соціальний збиток складає до 775 млрд дол. Крім того, статистика стверджує, що в результаті виробництва підробленої продукції на території країн "Великої двадцятки", виявилося втрачено близько 2,5 млн. робочих місць.

Що таке контрафактна продукція? Це несанкціоноване застосування або використання зареєстрованого товарного знака без згоди власника бренду. Простіше кажучи - підроблений товар, що імітує оригінальну продукцію.

Важливо відзначити, що аналоги продукції абсолютно законні, якщо не використовують ім'я торговельної марки, а їх упаковка не копіює оригінальний. Незаконним є повне або часткове копіювання продукції, вводить клієнтів в оману щодо того, вони набувають оригінальну або не оригінальну продукцію.

Так, підроблені картриджі для принтерів можуть зламатися або протекти, що призведе до поломки принтера і втрати гарантії на нього.
Основний ознака оригінальних картриджів - стабільна друк високої якості. Але існують і інші: оригінальні витратні матеріали HP завжди поставляються в якісних запечатаних упаковках.

Для того щоб споживачам було простіше захистити себе від підробок, компанія Hewlett-Packard розробила спеціальне ПЗ для перевірки продукції, що запускається автоматично після установки нового картриджа, і при виявленні чого-небудь незвичайного у картриджі, попереджає користувача пропонуючи подальші інструкції.

Оригінальні картриджі також забезпечуються складними голографічними контрольними марками зі штрих-кодом (QR), який клієнт може легко перевірити за допомогою смартфона або онлайн на сайті www.hp.com/go/ok. При скануванні QR-код генерується миттєве повідомлення: якщо етикетка дійсна, система генерує повідомлення, яке підтверджує справжність виробу. Повідомлення про недійсною етикетці вказує на те, що виріб не є справжнім. Таким чином, компанія НР намагається максимально захистити своїх споживачів, допомагаючи зберегти їх час і гроші.