ua en ru

Hewlett-Packard очікує зростання протягом наступних двох років

Найбільший світовий виробник персональних комп'ютерів Hewlett-Packard очікує стабілізації доходів у 2014 р., після чого у 2015 р. знову настане період зростання, заявила глава компанії Мег Вітмен.

Найбільший світовий виробник персональних комп'ютерів Hewlett-Packard очікує стабілізації доходів у 2014 р., після чого у 2015 р. знову настане період зростання, заявила глава компанії Мег Вітмен (на фото).

Вона зазначила, що 2014 фінансовий рік стане поворотним для компанії, у 2015 р. настане період бурхливого зростання, а у 2016 р. корпорація Hewlett-Packard стане одним з лідерів своєї галузі.

Після заяви Мег Вітмен про райдужні перспективи для компанії акції Hewlett-Packard до середини торгів підскочили на 8,6% до 22,53 дол. Тим не менш, це все ще нижче, ніж 25,38 дол. - за такою ціною можна було придбати цінні папери корпорації в серпні.

У середу компанія представила свій прогноз на 2014 фінансовий рік, згідно з яким прибуток на акцію, розрахований не за методологією GAAP, складе від 3,55 до 3,75 дол., що точно співпадає з очікуванням Волл-стріт - 3,63 дол.

У наступному фіскальному році Hewlett-Packard має намір генерувати від 6 млрд до 6,5 млрд дол. вільного грошового потоку, мінімум половина якого буде повернута акціонерам у вигляді дивідендів або викупу акцій.

Зараз компанія перебуває у процесі перетворення бізнесу: розуміючи, що традиційні для HP сегменти - принтери та ПК - переживають занепад, керівництво корпорації вирішило зміщувати акценти в бік мережевих технологій і зберігання даних.

Мег Вітмен також зазначила, що вона цілком задоволена прогресом, який був досягнутий підприємством починаючи із 2013 р., коли керівництво почало впроваджувати нову стратегію розвитку технологічної корпорації.

Компанія Hewlett-Packard займається випуском персональних комп'ютерів, КПК, ноутбуків, моніторів, принтерів і периферійних пристроїв, а також наданням комп'ютерних рішень у різних галузях.

Чистий прибуток Hewlett -Packard у III кварталі 2012-2013 фінроку склав 1,4 млрд дол. проти збитків роком раніше.