ua en ru

Хакери паралізували роботу форуму біржі NASDAQ

Хакери на два дні паралізували роботу форуму, що належить американській біржі NASDAQ, і отримали доступ до особистих даних користувачів, включаючи адресу їх електронної пошти та паролі. Зараз співробітники біржі оновлюють форум, латаючи діри в захисті.

Хакери на два дні паралізували роботу форуму, що належить американській біржі NASDAQ, і отримали доступ до особистих даних користувачів, включаючи адресу їх електронної пошти та паролі. Зараз співробітники біржі оновлюють форум, латаючи діри в захисті, повідомляє телеканал "Росія 24".

У прес-релізі підкреслюється, що атака ніяк не позначилася на роботі біржі і зловмисники не змогли вплинути на проведення угод. Керівництво торгового майданчика рекомендує користувачам змінити паролі не тільки на форумі NASDAQ, оскільки багато хто використовує один і той же набір символів на декількох сайтах.

NASDAQ давно привертає увагу хакерів. У лютому минулого року NASDAQ і BATS Global Market стали жертвою DDOS-атаки, яка дещо уповільнила роботу сайту.

Біржі все частіше стають жертвами кібернападів. За даними Всесвітньої федерації бірж та Міжнародної організації комісій з цінних паперів, торік більше половини великих майданчиків пережили атаки хакерів.

У четвер частина фінансових компаній в США провела навчання "Квантовий світанок 2", які симулювали напад на ІТ-інфраструктуру.

Читайте також: Китай назвав США найнебезпечнішим кіберзлочинцем

За оцінками Всесвітньої федерації бірж, прямий і непрямий збиток від дій хакерів може досягати 1 трлн дол

NASDAQ - американський позабіржовий ринок, що спеціалізується на акціях високотехнологічних компаній (виробництво електроніки, програмного забезпечення тощо). Одна з трьох основних фондових бірж США (поряд з NYSE і AMEX), є підрозділом NASD, контролюється SEC. Власник біржі - американська компанія NASDAQ OMX Group. Крім NASDAQ, їй належать також 8 європейських бірж.

Заснована 8 лютого 1971 р. Назва походить від автоматичної системи отримання котирувань, що поклала початок біржі. На даний момент на NASDAQ торгують акціями більше 3,2 тис. компаній.