ua en ru

Фотобанк Getty Images стане умовно безкоштовним

Getty Images, найбільший у світі фотобанк, стане умовно безкоштовним.

Getty Images, найбільший у світі фотобанк, стане умовно безкоштовним. Керівництво компанії прийняло таке рішення, усвідомивши, що фотографії використовуються без дозволу і судитися з усіма підряд марно, передає "Росія 24".

Досі Getty Images поширював два типи фотографій: безкоштовні варіанти містили водяний знак, за "чисті" доводилося платити. Але можливість репоста зображення, купленого у компанії третіми особами, призвела до широкого поширення нелегальних копій матеріалів Getty Images.

Менеджерам фотобанку довелося в терміновому порядку розробити нову модель монетизації. Як повідомляє The Verge, майже всі зображення тепер будуть безкоштовними, але паралельно стартує програма, в рамках якої ЗМІ та фізичні особи, які використовують матеріал, повинні публікувати активне посилання на нього. Активне посилання також допоможе Getty Images отримувати додатковий дохід від рекламних банерів і збирати інформацію про користувачів.

Нагадаємо, що Getty Images співпрацює із фотографами і, щоб залучити їхній інтерес, має забезпечувати прийнятний рівень монетизації.

Компанія Getty Images була заснована Марком Гетті і Джонатаном Клейном в 1995 р. У 2009 р. інвестфонд Hellman & Friedman викупив фотобанк, заплативши за нього більше 2 млрд дол.