ua en ru

Facebook запустить сервіс відеореклами цієї осені

Facebook планує запровадити рекламні відеоролики вже цієї осені, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на людей, знайомих із ситуацією. Один день рекламної кампанії обійдеться рекламодавцям приблизно у 2 млн дол.

Facebook планує запровадити рекламні відеоролики вже цієї осені, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на людей, знайомих із ситуацією. Один день рекламної кампанії обійдеться рекламодавцям приблизно у 2 млн дол., передає "Росія 24".

Раніше з посиланням на джерела Bloomberg повідомлялося про намір Facebook почати продаж рекламного відео до кінця року.

Новий формат реклами на сторінках соціальної мережі представлятиме 15-секундні відеоролики, які будуть вбудовуватися в новинну стрічку користувачів.

У Facebook розраховують, що за рік соцмережа зможе отримати кілька мільярдів додаткового прибутку.

Відео будуть показуватися в новинній стрічці сайту. Повідомляється, що Facebook планує надати рекламодавцям можливість розміщувати ролики у блоці-"каруселі", котрий може містити до трьох відео, які користувачі можуть перегорнути, якщо зацікавилися оголошенням.

Цінова політика передбачає різні тарифи, залежно від аудиторії, яку планує охопити рекламодавець. Під час великих інформаційних приводів, наприклад, чемпіонат Super Bowl, реклама буде коштувати вже 3,8 млн дол. за день.

Wall Street Journal повідомляє, що вже декілька великих брендів виявили бажання стати "першопрохідцями" нового функціоналу, незважаючи на ризик, що вкладення не окупляться. Втім, керівництво мережі попередило про таку ймовірність.

Глава Facebook Марк Цукерберг наполягає на обмеженні кількості відеореклами. На його думку, достатньо буде одного ролика на 20 оновлень у стрічці новин, оскільки головним завданням нововведення є не відлякати користувачів від ресурсу масивною експансією рекламних форматів.

Перехід на продаж відеореклами дозволить Facebook не відставати від інших інтернет-компаній, таких як Google, що розміщує рекламні ролики на відеохостингу YouTube, де реклама транслюється до показу відео.

Раніше у Facebook повідомили, що кількість активних рекламодавців, які використовують соцмережу хоча б раз на 28 днів, по всьому світу склала 1 млн. У компанії зазначають, що зараз переважна більшість рекламодавців у Facebook - це представники західного малого бізнесу.

Невідомо, яку саме суму кожен рекламодавець витрачає на просування у Facebook, але, за оцінками eMarketer, у 2012 р. у США загальні витрати на онлайн-рекламу склали близько 32 млрд дол.

Як відомо, соцмережі Facebook і Twitter активізувалися на ринку мобільної реклами під час сезону літніх відпусток і планують поборотися за рекламні бюджети з телеканалами.

Напередодні повідомлялося, що Facebook заплатила хакерам 1 млн дол. за пошук прогалин у своїй системі безпеки. Премії від найбільшої соцмережі отримали 329 осіб із 51 країни світу. Наймолодшому учаснику програми виявилося лише 13 років.

Соціальна мережа Facebook була створена Марком Цукербергом у 2004 р. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Менло-Парк у Каліфорнії. IPO Facebook відбулося 18 травня 2012 р. Акції соціальної мережі торгуються на американському майданчику NASDAQ під тікером FB.

Чистий прибуток Facebook у II кварталі 2013 р. склав 333 млн дол. Нагадаємо, що за II квартал 2012 р. компанія відзвітувала про чистий збиток у 157 млн ​​дол. Пізніше, наприкінці липня ц.р., повідомлялося про те, що акції Facebook виросли до показників при IPO.