ua en ru

Facebook планує розмістити ще 70 млн простих акцій на суму 2,3 млрд долл

Компанія Facebook оголосила про свої плани розмістити додатково 70 млн простих акцій на суму 2,3 млрд долл, йдеться в офіційній заяві фірми, передає телеканал "Росія-24".

Компанія Facebook оголосила про свої плани розмістити додатково 70 млн простих акцій на суму 2,3 млрд долл, йдеться в офіційній заяві фірми, передає телеканал "Росія-24".

Очікується, що сама компанія Facebook виведе на ринок близько 27 млн акцій, тоді як решта 43 млн будуть запропоновані певними акціонерами. Так, 41 млн 350 тис. з них будуть розміщені особисто генеральним директором Facebook Марком Цукербергом.

Основними організаторами випуску і розміщення акцій класу А виступлять банки Jpmorgan, Bank of America, Morgan Stanley і Barclays. Також в цю групу увійдуть такі гіганти, як BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse і HSBC.

У Facebook зазначають, що чисті надходження від випуску акцій підуть в оборотний капітал і на вирішення першочергових корпоративних завдань. Крім того, в компанії очікують, що помітна частина доходу від вторинного розміщення піде на можливу оплату судових витрат.

Сьогодні Федеральний суд США дозволив інвесторам продовжити юридичну процедуру щодо Facebook. Мова йде про можливе завищення ціни на акцію компанії в ході IPO у травні 2012р., коли котирування Facebook перебували нижче початкового рівня протягом цілого року.

Зазначимо, що з 20 грудня рейтингове агентство Standard&Poor's має намір включити компанію Facebook в провідні фондові індекси. У ці індекси включено акції відповідно 500 та 100 найбільших американських акціонерних компаній. Після того як стало відомо про включення компанії в індекси, акції Facebook зросли на 4,3%.

Нагадаємо, у 2012 р. акції розмістили по 38 дол. Потім відбувся значний спад, однак 2013 р. став проривним: акції виросли в ціні більш ніж на 80%.