ua en ru

Економічно успішний бізнес-інкубатор повинен інвестувати в не менш 80 проектів на рік, - Каплун

Економічно успішний бізнес-інкубатор повинен інвестувати в не менш 80 проектів на рік. Таку думку в інтерв'ю висловив бізнесмен, директор по стратегічному развитиюТМТ Investments Герман Каплун.

"Ми відклали рішення про інкубатор до кінця року, так як поки не бачимо великої кількості потенційно цікавих проектів. Щоб інкубатор був економічно успішним, потрібно інвестувати в 80 проектів в рік", - зазначив Каплун.
Він також повідомив про плани з відкриття нового фонду найближчим часом.

"Ми вже зібрали гроші, зараз закінчуються юридичні процеси. Але в цьому фонді зовсім інша ідеологія, ніж у ТМТ Investments. По суті, зробивши новий фонд, ми задовольнили бажання різних акціонерів.

Більшість влаштовує пасивна роль, але частини нових інвесторів хочеться бути більш залученими в процес, при цьому вони були згодні на більш довгий горизонт інвестування. І для декількох великих інвесторів ми зробили новий фонд, який буде прагнути до великих часток і суттєвого впливу на компанії.

Тому, по суті, це фонд обмеженого числа спеціальних проектів. TMT Investments як і раніше не буде змінювати своєї ідеології і залишиться фондом, який легко купує міноритарні частки і не претендує на управління", - повідомив Каплун.

Раніше Герман Каплун був співвласником російського інформаційного холдингу РБК. Після продажу частки структурам Михайла Прохорова, він деякий час залишався гендиректором холдингу. У 2012 р. Каплун увійшов в капітал TMT Investments і зайняв посаду директора зі стратегічного розвитку фонду.