ua en ru

Азаров доручив органам влади врегулювати питання використання назв в домені ".укр"

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив усім органам влади до 1 листопада 2013 р. напрацювати та подати на розгляд Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України (Держінформнауки України) пропозиції щодо унормування питання використання назв в домені ".укр". Про це повідомила прес-служба Держінформнауки.

Як повідомив голова Держіфнормнауки Володимир Семиноженко, сьогодні з'явилася необхідність державного унормування питань використання назви органів влади та географічних назв у доменних іменах в домені ".укр" територіальними органами влади та державними установами.

Також потребує унормування порядок резервування доменних імен для державних потреб, врахування в ньому як інтереси держави так і Інтернет-спільноти.

"Згідно з дорученням прем'єр-міністра, заінтересовані органи виконавчої влади, в складі яких є територіальні підрозділи або до сфери управління яких відносяться державні установи, повинні надати Держінформнауки пропозиції із зазначеного питання до 1 листопада 2013 р.", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Держінформнауки за результатами пріоритетної реєстрації доменних імен в домені ".укр" зобов'язується розробити та подати до 31 грудня 2013 р. Міністерству освіти та науки проект відповідного акту з подальшим його внесенням на розгляд уряду.

З 22 серпня 2013 р. в Україні почав функціонувати національний загальнодоступний кириличний домен верхнього рівня ".укр". Першими доменними іменами, внесеними в реєстр адрес органів державної влади у кириличному домені ".укр" стали адреса президент.укр, уряд.укр, парламент.укр, електронне-урядування.укр.

Зараз триває період пріоритетної реєстрації доменних імен для державних органів.