ua en ru

Apple придбала ще дві компанії розробників технологій

Apple придбала розробника картографічних рішень BroadMap і творця програми для нотаток Catch. Про це повідомляє телеканал "Росія-24" з посиланням на портал 9to5Mac.

Apple придбала розробника картографічних рішень BroadMap і творця програми для нотаток Catch. Про це повідомляє телеканал "Росія-24" з посиланням на портал 9to5Mac.

BroadMap є розробником картографічних сервісів. Рішення BroadMap використовуються, зокрема, в мобільних картах Nokia. Додаток Catch дає можливість створювати нотатки, прикріплювати до них мультимедійні файли і ділитися ними з друзями. Нотатки зберігаються на хмарному сервері і завдяки цьому доступні на всіх пристроях користувача.

За офіційними даними, ні Apple, ні інші сторони факт угоди не підтвердила. Варто відзначити, що якщо факт купівлі стартапів підтвердиться, це означає, що поглинання відбулися деякий час назад.

Звернемо увагу, що пару місяців тому додатка Catch зникли з магазинів App Store і Google Play. В офіційному повідомленні представники компанії назвали цей крок бажанням розвиватися в новому напрямку. У той же час, у випадку з BroadMap, дані про поглинання підтверджуються профілями співробітників компанії в LinkedIn, де багато вказали, що з недавнього часу працюють в Apple.

Журналісти уточнюють, що у випадку з BroadMap Apple отримала команду і технології, але не саму компанію та не має права на її назву.

За 2013 фінансовий рік, що завершився 28 вересня, Apple придбала 15 інших компаній. У їх число увійшли шведська компанія AlgoTrim, який займається оптимізацією медіадодатків для високої продуктивності при мінімальних вимогах до системи, агрегатор відеоконтенту Matcha.TV, стартап Embark, що допомагає користувачеві орієнтуватися в метро, і виробник енергоефективних чіпів PassifSemiconductor.

Невідомими залишаються назви ще трьох активів, які останнім часом придбала компанія Apple.