ua en ru

Apple презентувала новий MacBook Pro та оновила ОС

Компанія Apple представила оновлені моделі MacBook Pro з дисплеєм Retina, процесорами Intel Core четвертого покоління, новітньої графікою, акумулятором з збільшеним часом автономної роботи, ще більш швидкої флеш-пам'яттю і зовсім новим модулем Wi-Fi. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Компанія Apple представила оновлені моделі MacBook Pro з дисплеєм Retina, процесорами Intel Core четвертого покоління, новітньої графікою, акумулятором з збільшеним часом автономної роботи, ще більш швидкої флеш-пам'яттю і зовсім новим модулем Wi-Fi. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

"Ми вдосконалили найкращий у світі ноутбук для професіоналів, підвищивши його продуктивність і подовживши час роботи від акумулятора. MacBook Pro з дисплеєм Retina продовжує розширювати межі можливого для професійних ноутбуків", - сказав старший віце-президент Apple з продуктового маркетингу Філіп Шиллер.

Оновлений MacBook Pro з дисплеєм Retina товщиною 1,8 см оснащений двоядерним процесором Intel Core i5 четвертого покоління з тактовою частотою до 2,6 ГГц і технологією Turbo Boost, яка підвищує частоту до 3,1 ГГц. Нові інтегровані графічні процесори Intel Iris підвищують продуктивність до 90% у порівнянні з попереднім поколінням MacBook Pro з дисплеєм Retina. 13-дюймову модель можна замовити з більш швидкими двоядерним процесором Intel Core i7 з тактовою частотою до 2,8 ГГц і технологією Turbo Boost, яка підвищує частоту до 3,3 ГГц.

15-дюймовий MacBook Pro з дисплеєм Retina оснащений чотириядерним процесором Intel Core i7 четвертого покоління з тактовою частотою до 2,3 ГГц і технологій Turbo Boost, яка підвищує частоту до 3,5 ГГц. У 15-дюймової моделі використовується графічний процесор Intel Iris Pro, можлива комплектація з дискретним графічним процесором GeForce GT 750M з 2 ГБ відеопам'яті для найвищої продуктивності. 15-дюймова модель MacBook Pro з дисплеєм Retina можна замовити з більш швидким чотириядерним процесором Intel Core i7, тактовою частотою до 2,6 ГГц і технологією Turbo Boost, яка підвищує частоту до 3,8 ГГц.

13-дюймова модель MacBook Pro з дисплеєм Retina працює до дев'яти годин без підзарядки, що на дві години більше в порівнянні з моделлю попереднього покоління, а також до дев'яти годин при відтворенні фільмів з iTunes. 15-дюймова модель MacBook Pro з дисплеєм Retina працює до восьми годин без підзарядки, що на годину більше в порівнянні з моделлю попереднього покоління, а також до восьми годин при відтворенні фільмів з iTunes.

Тепер MacBook Pro з дисплеєм Retina оснащується флеш-накопичувачами з інтерфейсом PCIe, швидкість зчитування у яких до 60% вище в порівнянні з моделями попереднього покоління. Технологія Wi-Fi нового покоління 802.11ac демонструє в три рази більшу швидкість в порівнянні з попереднім поколінням при підключенні до базової станції стандарту 802.11ac. Два порти Thunderbolt 2 забезпечують пропускну спроможність до 20 Гбіт/с для кожного зовнішнього пристрою, завдяки чому користувачі можуть підключати кілька зовнішніх дисплеїв і високопродуктивних пристроїв, а до порту HDMI можна легко підключати телевізори високої чіткості і проектори.

Оновлений MacBook Pro з дисплеєм Retina поставляється з OS XMavericks. OS X Mavericks - десяте за рахунком суттєве оновлення самої передової операційної системи в світі, яке доступно безкоштовно Mac App Store.

На додаток до більш ніж 200 нових функцій в Mavericks реалізовані технології ядра, розроблені спеціально для портативних комп'ютерів, які підвищують продуктивність і збільшує час автономної роботи від акумулятора Mac.

В OS X Mavericks застосовується технологія стиснення даних в пам'яті для автоматичної компресії даних неактивних додатках і збереження високої швидкості відгуку і роботи вашого Mac. Крім того, Mavericks значно підвищує продуктивність систем з вбудованим графічним процесором за рахунок оптимізації OpenCL і динамічного призначення відеопам'яті.

"Mavericks - просто неймовірний реліз, в ньому представлені принципово нові можливості, що сприяють при цьому збільшення продуктивності і часу автономної роботи від акумулятора вашого Mac, - сказав Крейг Федериги, старший віце-президент Apple по програмному забезпеченню. - Ми б дуже хотіли, щоб кожен користувач Mac спробував нові функції, передові технології, а також оцінив найвищий рівень безпеки. Ми вважаємо, що кращим способом зробити це, вступаючи в нову еру програмного забезпечення для персональних комп'ютерів, буде абсолютно безкоштовна можливість оновити ОС".

Оновлений MacBook Pro з дисплеєм Retina тепер пропонується за більш доступною ціною (від 52 990 руб.) і оснащений приголомшливим дисплеєм високого дозволу. Компанія Apple оголосила сьогодні також і про те, що обидва пакети додатків iWork і iLife - тепер поставляються безкоштовно при покупці кожного нового Mac.