ua en ru

Apple відклала випуск iPad з збільшеним екраном

Американська компанія Apple затримує випуск iPad з збільшеним екраном, передає Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Виробництво iPad з 12,9-дюймовим екраном планується почати приблизно у вересні. Причиною стали затримки, пов'язані з постачанням дисплеїв, розповів один із співрозмовників агентства, що побажав залишитися неназваним. Спочатку Apple планувала почати виробництво "великого" iPad в цьому кварталі, розповіли співрозмовники, знайомі з планами компанії.

Зараз Apple випускає iPad з 9,7-дюймовим дисплеєм і iPad Mini c 7,9-дюймовим екраном. Плани з збільшеною версією компанія не розкриває. Чутки про працю Apple над iPad з збільшеним екраном з'явилися навесні 2013 року.

У ЗМІ просочилася інформація, що виробництвом 12,9-дюймового планшета займеться Quanta Computer, повідомляв AppleInsider. Новий планшет зі збільшеним екраном є частиною стратегії глави компанії Тіма Кука "вдихнути нове життя" в лінійку iPad після зниження продажів протягом чотирьох кварталів поспіль, відзначає Bloomberg.

Крім того, конкуренцію iPad складають укрупнені версії iPhone: ці новинки були запущені у виробництво у вересні і вже допомогли Apple отримати рекордний прибуток. У минулому році Apple оголосила про партнерство з International Business Machines Corp. для створення мобільного програмного забезпечення для бізнесу.

За даними дослідницької компанії IHS Technology, світові продажі планшетів для бізнесу в 2018 році зростуть до 101 млн одиниць з 19 млн у 2013 році. Видання нагадує, що мільярдер-інвестор Карл Айкан, основний акціонер Apple, заявляв про те, що компанія недооцінена і в якості ключових причин наводив можливість збільшення обсягів продажів iPad. 11 лютого Apple стала першою американською компанією, чия капіталізація за підсумками торгів перевищила позначку в 700 млрд дол.

Статус найдорожчої компанії Apple утримує з серпня 2013 року. Тоді компанія Тіма Кука обігнала за капіталізацією нафтову компанію ExxonMobile - Exxon з 385,4 млрд долл. капіталізації займає зараз друге місце.

Нагадаємо, раніше компанія Apple отримала патент на окуляри-смартфон.