ua en ru

Apple названа найпопулярнішим брендом на ринку електроніки США

Apple названа найпопулярнішим брендом на ринку електроніки США за версією американської дослідницької компанії Harris Interactive.

Apple названа найпопулярнішим брендом на ринку електроніки США за версією американської дослідницької компанії Harris Interactive, повідомляє "Росія 24".

Купертинського IT-гігант отримав перемогу над Hewlett-Packard, Amazon, Samsung і HTC відразу в декількох номінаціях - бренд року в сфері комп'ютерів, смартфонів і планшетів.

Apple утримує лідерство в цьому рейтингу другий рік поспіль.

Проводила опитування Harris Interactive займається соціологічними і маркетинговими дослідженнями, а також вивченням громадської думки.

В опитуванні взяли участь близько 38 тис. жителів Сполучених Штатів.

Читайте також: В Apple вважають, що сегмент дорогих смартфонів не досяг піку

Старший віце-президент Harris Interactive Менні Флорес зазначив, що американці як і раніше дуже люблять Apple і віддають їй перевагу в рейтингах високотехнологічних брендів.

На комп'ютерному ринку Apple випередила компанії HP, Dell і Sony. На ринку планшетів "яблучна" компанія обігнала Amazon, Google, Samsung і Microsoft.

У сегменті смартфонів Apple теж не було рівних. Американці частіше віддавали перевагу iPhone, ніж пристроям від компаній HTC, Samsung і LG.

Зазначимо, що в самій компанії, вважають, що сегмент дорогих смартфонів ще не досягла свого піку. За словами глави компанії Тіма Кука, навіть на розвинених ринках продукція Apple продовжує користуватися зростаючим попитом. У минулому кварталі продажі iPhone зросли на 50% у США, на 60% в Японії і на 50% у Великобританії.

Він також зазначив, що попит на iPhone 4/4S і iPhone 5 виріс і в країнах, що розвиваються. В Індії, наприклад, попит збільшився на 400%, у Польщі та Туреччини - на 60%, на Філіппінах - на 140%.

Apple - американська корпорація, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів, аудіоплеєрів і телефонів. Частину своєї продукції компанія продає через власну мережу магазинів, які розташовані в США, Канаді, Великобританії, Японії та інших країнах. Штат співробітників Apple становить близько 60,4 тис. осіб. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м.Купертіно (штат Каліфорнія, США).