ua en ru

Apple почала пошуки розробника пошукової платформи

Apple шукає керівника інженерного проекту для Apple Search, як стало відомо із вакансії, опублікованій у вівторок на сайті компанії.

"Стань частиною революції у використанні людьми своїх комп'ютерів і мобільних пристроїв. Керуй роботою проектів, що підтримують проривні технології і наймасштабніші системи великих даних в історії людства", - закликає Apple кандидатів.

Першим цю вакансію виявило інтернет-видання Cult of Mac. З неї незрозуміло, чи йдеться про створення власного повноцінного інтернет-пошукача від Apple або про поліпшення вже існуючих пошукових систем і взаємодії з партнерами по пошуку. Голосовий сервіс Siri використовує інформацію пошуковика Bing від Microsoft і довідкову інформацію сервісів Yahoo і Wikipedia.

Чутки про швидкий вихід Apple на ринок інтернет-пошуку ходять вже кілька років. Аналітик компанії Piper Jaffray Джин Мюнстер з 2010 року щороку оцінює, що ймовірність запуску свого пошуковика Apple становить 70%. Зараз, можливо, він і правий, пише Cult of Mac: в кінці 2012 року Apple найняла загальноприйнятого експерта в інтернет-пошуку Вільяма Стейсиора, який раніше працював в Amazon і першому помітному інтернет-пошуковику AltaVista. А в 2014 році дослідник Ян Мосен виявив робота пошукової системи, який працював з серверів Apple. Apple - один з найбільших виробників смартфонів у світі, і її мобільні пристрої дають значну частку пошукового трафіку.

За даними інтернет-видання The Information, на початку 2015 року закінчується контракт, згідно з яким пошукові запити в браузері Safari від Apple обслуговує пошукова система Google. Коли в 2013 році закінчився аналогічний контракт по пошукових запитах в додатку голосового асистента Siri, Apple вибрала пошукову машину Bing від Microsoft.

Нагадаємо, раніше Apple звинуватили у відмові розкрити дані про реальний обсяг пам'яті пристроїв.