ua en ru

Apple може випустити власний телевізор у 2014 р., - джерела

Наступного року каліфорнійська Apple може випустити на ринок 65-дюймовий інтернет-під'єднуваний телевізор з підтримкою відео Ultra-High Definition (4K). Про це повідомляють представники японської аналітичної компанії Advanced Research.

Наступного року каліфорнійська Apple може випустити на ринок 65-дюймовий інтернет-під'єднуваний телевізор з підтримкою відео Ultra-High Definition (4K - 4096 на 2304 пікселів). Про це з посиланням на представників японської аналітичної компанії Advanced Research повідомляє "Росія 24".

Японці стверджують, що, крім 65-дюймового варіанту, компанія Тіма Кука випустить і телевізор поменше, його діагональ складе 55 дюймів. Аналітики посилаються на подібні дані від інсайдерів у середовищі азіатських постачальників компонентів.

Нагадаємо, що про необхідність випуску широкоформатного телевізора Apple, на який компанія сама зможе поставляти контент через iTunes, говорив ще Стів Джобс, будучи CEO. У травні цього року Тім Кук заявляв про те, що компанія "інтенсивно рухається" у бік телевізонного напрямку і коли-небудь планує повторити успіх iPhone та iPad у телевізійній сфері.

Японська аналітична компанія вказує, що найбільш ймовірними постачальниками Apple TV стануть компанії LG Display, Samsung Electronics та/або Corning. Роздрібна ціна телевізора може скласти від 1,5 тис. до 2,5 тис. дол. Збирачем пристрою, швидше за все, виступить китайська Foxconn.

Нагадаємо, вчора на конференції в Сан-Франциско компанія Тіма Кука представила нові планшети iPad Air та iPad mini з дисплеєм класу Retina, а також анонсувала оновлені моделі MacBook Pro з дисплеєм Retina і процесорами Intel Core четвертого покоління.

iPad Air та iPad mini з дисплеєм Retina будуть доступні в модифікаціях Wi-Fi і Wi-Fi + Cellular, у кольорах сріблястий і "сірий космос", з пам'яттю 16 ГБ, 32 ГБ, 64 ГБ і 128 ГБ. iPad Air без модуля стільникового зв'язку буде коштувати від 499 дол., з підтримкою LTE - від 629 дол. Ціна на iPad Mini з Retina-дисплеєм стартує з позначки у 399 дол. без підтримки стільникового зв'язку та з позначки у 529 дол. - з LTE-модулем. Попередня модель iPad mini тепер коштує 299 дол.

Напередодні повідомлялося, що капіталізація LG Display зростає завдяки iPhone. Так, південнокорейська компанія LG Display, що випускає дисплеї для телевізорів і мобільних пристроїв, показала найбільше зростання біржових котирувань серед усіх постачальників комплектуючих для iPhone.

Корпорація Apple виробляє персональні комп'ютери, ноутбуки і планшети, аудіоплеєри, смартфони, а також програмне забезпечення. Заснована в 1976 р. Стівом Джобсом, Стівом Возняком і Рональдом Вейном. Штаб-квартира розташована в Купертіно, штат Каліфорнія. У вересні 2013 р. Apple представила чергову версію свого флагманського продукту iPhone - смартфони iPhone 5S і iPhone 5C. За даними ряду консалтингових агентств, бренд Apple на сьогодні є одним з найдорожчих у світі.