ua en ru

Amazon просить у влади дозволити тести безпілотників для доставки товарів

Світовий лідер у роздрібній онлайн-торгівлі, американська компанія Amazon запитала у Федеральному управлінні цивільної авіації США (FAA) дозволів на тестування безпілотників, які компанія збирається використовувати для доставки товарів.

Світовий лідер у роздрібній онлайн-торгівлі, американська компанія Amazon запитала у Федеральному управлінні цивільної авіації США (FAA) дозволів на тестування безпілотників, які компанія збирається використовувати для доставки товарів. Про це повідомляє РБК з посиланням на The Wall Street Journal.

У США діє заборона на використання безпілотників у комерційних цілях, однак Amazon просить зробити для компанії виняток. Тестові польоти безпілотників планується проводити неподалік від штаб-квартири компанії у Сіетлі. Надалі компанія планує запустити сервіс Amazon Prime Air, у рамках якого безпілотники будуть доставляти куплені на онлайн-майданчику товари клієнтам компанії по всьому світу.

У 2012 р. Конгрес наділив FAA правом робити винятки для використання безпілотників. Глава департаменту FAA, що відповідає за безпілотники, Джим Вілліамс тоді заявляв, що агентство буде робити винятки тільки для тих безпілотників, які використовуються для зйомок фільмів, сільського господарства і спостережень за інфраструктурою.

Про плани Amazon щодо запуску сервісу Prime Air вперше стало відомо у грудні 2013 р. Глава компанії Джеффрі Безос в інтерв'ю CBS тоді розповідав, що доставка на безпілотниках буде розрахована на посилки вагою до 2,3 кг (на подібні товари припадає близько 86% замовлень). Керівництво компанії очікує, що інновація працюватиме на повну потужність через 4-5 років.