ua en ru

"Укроборонпром" розробив нову РЛС

Державний концерн "Укроборонпром" в 2014 р. розробив новітню трикоординатну оглядову радіолокаційну станцію 80К6К1.

Державний концерн "Укроборонпром" в 2014 р. розробив новітню трикоординатну оглядову радіолокаційну станцію 80К6К1. Про це йдеться в повідомленні прес-служби концерну.

Повідомляється, що РЛС була створена фахівцями казенного підприємства "Науково-виробничий комплекс "Іскра". РЛС розміщується на 2-х транспортних одиницях українського виробництва.

"Мобільна РЛС 80К6К1 призначена для використання у складі радіотехнічних і зенітно-ракетних підрозділів військ ППО, видачі цілевказівок зенітно-ракетним військам, і забезпечує виявлення, супровід і вимірювання трьох координат повітряних об'єктів та їх шляхової швидкості. Також радіолокаційна станція визначає державну приналежність повітряних об'єктів, забезпечує видачу інформації на робочі місця", - йдеться в повідомленні.

Час розгортання /згортання РЛС 80К6К1 становить 6 хв. Інструментальна дальність - 400 км, дальність виявлення цілей типу "тактичний винищувач" - 220 км, зона огляду в кутомісній площині - 55 градусів. Середньоквадратична помилка визначення координат: по дальності не більше 100 м.

На даний момент виконується розробка конструкторської документації РЛС 80К6КС1, яка на відміну від 80К6К1, може розміститися на одному транспортному засобі, що дає можливість скоротити час розгортання/згортання.

Нагадаємо, ДК "Укроборонпром" раніше створив багатофункціональний комплекс розвідки і керування (МКРУ).