ua en ru

Spotify може провести IPO в 2015 р. з оцінкою бізнесу в 7-8 млрд дол

Музичний потоковий сервіс Spotify може провести IPO в 2015 р. з оцінкою бізнесу в 7-8 млрд дол.

Музичний потоковий сервіс Spotify може провести IPO в 2015 р. з оцінкою бізнесу в 7-8 млрд дол., пише Reuters.

Інформація про те, що шведський стартап готується до розміщення своїх акцій на біржі циркулює на ринку давно, однак останні припущення засновані на оголошення про те, що компанія шукає собі американського фахівця з корпоративної звітності. Відповідні оголошення Spotify розмістив на своєму сайті і в соціальній мережі LinkedIn. У них особливо наголошується, що успішний кандидат повинен зуміти "привести звітність компанії у відповідність зі стандартами Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) щодо розкриття фінансової інформації".

Це є необхідним заходом для подачі заявки на проведення IPO в США. На цій підставі аналітики роблять висновок, що Spotify готується до лістингу до 2015 р. Тим не менше, сама компанія відмовляється коментувати ці припущення.

Вартість сервісу на основі останнього раунду інвестування в листопаді 2013 р., в ході якого було залучено 250 млн дол., за оцінками Wall Street Journal, складає більше 4 млрд дол. Це робить Spotify одним з найдорожчих стартапів в світі.

Тим не менш, неназваний інвестиційний банкір - співрозмовник Reuters - вважає, що компанія може продовжити залучати кошти, і тоді до 2015 р. її вартість складе близько 7-8 млрд дол.

Інтернет-сервіс Spotify заснований в 2006 р. в Швеції, за даними на грудень 2012 р. число його користувачів налічувало 20 млн. Сервіс надає доступ до музичних треків через потокове аудіо, пропонуючи користувачам також купити музику в цифровому форматі.