ua en ru

Порошенко і Яценюк просять міністрів за місяць перейти на електронні закупівлі, - АПУ

Президент Петро Порошенко і Прем'єр-Міністр Арсеній Яценюк просять міністрів перейти до електронних допорогових закупівель в кожному відомстві за 1 місяць. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент поставив короткі терміни для впровадження допорогових електронних закупівель... Президент і Прем'єр звернулися до міністрів і поставили термін, що протягом місяця необхідно перейти до допороговтх електронних закупівель в кожному міністерстві і відомстві",- заявив Шимків.

За його словами, відомства, які вже перейшли на електронну систему закупівель вже економлять від 10 до 25%.

"12 лютого було розпочато використання пілотної системи електронних державних закупівель. Сьогодні її використовують Державне управління справами, Міністерство юстиції України, Міністерство оборони України, Міністерство економіки, НАК "Енергоатом". Це електронна система, яка дозволяє вже сьогодні цим відомства економити приблизно від 10 до 25% на закупівлях", - додав Шимків.

Нагадаємо, АПУ допускала запуск пілотного проекту по впровадженню електронних торгів у систему держзакупівель в грудні 2014 р.