ua en ru

Microsoft сьогодні запускає оновлену Windows 8.1

Microsoft запускає свою оновлену операційну систему Windows 8.1. Якщо зайти на офіційний сайт компанії, там офіційна дата релізу призначена на 18 жовтня, але за фактом ОС буде доступна для скачування вже сьогодні.

Microsoft запускає свою оновлену операційну систему Windows 8.1. Якщо зайти на офіційний сайт компанії, там офіційна дата релізу призначена на 18 жовтня, але за фактом ОС буде доступна для скачування вже сьогодні, повідомляє телеканал "Росія 24".

Випускаючи масштабне доповнення для досить успішної, але не бездоганної Windows 8, Microsoft спробувала усунути величезну кількість недоліків і додати необхідні сучасному користувачеві функції. Незважаючи на те, що для створення Windows 8.1 знадобився цілий рік і суттєві інвестиції, оновлення є безкоштовним для власників пристроїв на Windows 8.

Microsoft як і раніше доводиться балансувати між необхідністю налагодження системи під використання на гаджетах з сенсорним екраном і збереженням ергономічності на звичайних персональних комп'ютерах з клавіатурою та мишею.

Однією з головних особливостей, про яку вже багато говорилося, стала підтримка кнопки "Пуск". Вона працює не зовсім так, як раніше: при натисканні відправляє на відомий Windows 8 набір кубиків-програм. Але можна запустити пристрій у режимі робочого столу", що дозволить користуватися більшістю функцій, минаючи кубики, створені для тачскрін-пристроїв.

Це повинно сподобатися багатьом власникам традиційних комп'ютерів і власників компаній, які хочуть використовувати Windows, але не бачать сенсу в покупці величезної кількості ПК із сенсорним екраном.

Мабуть, це одне з найбільш істотних "нововведень". Інші поліпшення, пов'язані з ергономікою, порадують тих користувачів, яким Windows 8 і так подобалася, але чогось не вистачало. Інтерфейс з кубиків став більш гнучким. Наприклад, можна моментально змінювати візуальний розмір окремих програм і розставляти їх по важливості. Оновлення додатків тепер запускаються в бекграунді і не заважають настирливими нагадуваннями про необхідність підключення до Windows Store. На дзвінки по Skype тепер можна відповісти, навіть якщо екран пристрою ще не розблоковано. Така ж функція доступна для камери.

Ще однією важливою деталлю стала модифікація системи мультизадачності. У Windows 8.1 можна одночасно запускати чотири додатки на вікнах, кожне з яких буде працювати в реальному часі "без гальм".

Правда, для коректного відображення чотирьох програм необхідний великий монітор з високим розширенням екрану.

Якщо знову повернутися до часу запуску Windows 8.1, то за нью-йоркським часом він відбудеться о 7 ранку, що відповідає 2 години дня по Києву. Ну а готові комп'ютери з передустановленою операційною системою версії 8.1 будуть продаватися з п'ятниці. В цей же день користувачі ПК зможуть купити ОС, якщо у них немає Windows 8.