ua en ru

Держкомтелерадіо ініціює припинення мовлення україномовної версії Euronews

Держкомтелерадіо ініціює припинення мовлення україномовної версії Euronews

Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) ініціює припинення мовлення україномовної версії Euronews. Проект відповідного розпорядження Кабінету міністрів України оприлюднено на сайті Держкомтелерадіо.

Так, Національна телекомпанія України (НТКУ) повинна вжити заходів щодо припинення дії ліцензійної угоди від 21 жовтня 2010 р. про створення україномовної версії міжнародного каналу Euronews, укладеної між НТКУ та ТОВ Еuronews, а також щодо виробництва україномовної версії міжнародного телеканалу Еuronews.

Згідно із проектом документа, НТКУ необхідно продати належні їй "2590 іменних акцій "B" акціонерного товариства з обмеженою відповідальністю Еuronews.

"Міністерству фінансів передбачити кошти в державному бюджеті України на 2015 рік на погашення заборгованості Національної телекомпанії перед акціонерним товариством з обмеженою відповідальністю Еuronews", - також йдеться в опублікованому проекті.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту розпорядження на сайті комітету, станом на 9 жовтня 2014 р. заборгованість НТКУ перед закордонним партнером становила 10 млн 789 тис. 640,22 євро.

Нагадаємо, в серпні минулого року Націнального рада України з телебачення і радіомовлення закликав провайдерів програмної послуги відключити російську версію програми Euronews.

Заснований в 1993 році в Ліоні телеканал Euronews був створений за ініціативи Європейської мовної спілки. В даний час він веде мовлення на 14 мовами, у тому числі російською, українською та білоруською. Одним з акціонерів Euronews є російська ВГТРК (16,94% акцій).