ua en ru

Євросоюз готує звинувачення проти Apple в сумнівних податкових операціях

Єврокомісія цього тижня оприлюднить попередні результати розслідування відносно діяльності Apple в Ірландії (там розташована Європейська штаб-квартира компанії). Європейські власті підозрюють американську компанію в укладенні сумнівних угод з податковими властями країни, повідомляє газета Financial Times.

Згідно з попередніми результатами розслідування Єврокомісії, Apple уклала незаконну угоду з податковими органами Ірландії, завдяки якій отримувала фінансову допомогу від влади країни. При цьому Apple платить в Ірландії податок за ставкою менше 2%.

Єврокомісія планує розглянути всі угоди Apple з податковими органами Ірландії починаючи з 1991 року. За інформацією газети, Apple можуть звинуватити у приховуванні близько 137,7 млрд дол. в офшорах.

Apple зі свого боку заперечує звинувачення. "Не було будь-яких угод і допомоги з боку держави", - заявив фінансовий директор Apple Лука Маестрі у відповідь на запит Financial Times. Він описав дії Apple в Ірландії як "вкрай відповідальні, прозорі і стримані". "Ми знаємо, що не порушували закону. Сподіваємося, що подальше розслідування покаже, що ми не користувалися якимось особливим ставленням з боку уряду Ірландії".

Нагадаємо, Apple за три дні продала понад 10 млн iPhone 6 по всьому світу.