ua en ru

"Укроборонпром" отримав доступ до каталогу НАТО з логістики

ДК "Укроборонпром" отримав доступ до головного каталогу НАТО з логістики, якої дозволить реалізувати стратегію імпортозаміщення. Про це повідомляє прес-служба концерну.

"З допомогою групи НАТО з кодифікації підприємства Державного концерну "Укроборонпром" отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики (NATO Master Catalogue of References for Logistics), який допоможе підприємствам українського ОПК вийти на європейський ринок озброєння та реалізувати стратегію імпортозаміщення", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, сьогодні вже 8 провідних підприємств "Укроборонпрому" отримали доступ до каталогу і здійснюють його дослідну експлуатацію з питань пошуку продукції та її постачальників.

Як зазначили в концерні, можливості, які надає користування таким інструментом, надзвичайно важливі для України через припинення торговельних відносин з РФ в оборонній сфері. Користування каталогом допоможе країні швидше знаходити потрібні для виробництва озброєння комплектуючі.

"Каталог НАТО з логістики - ефективний помічник для підприємств, які займаються розробкою військової техніки. Всі матеріали, агрегати та комплектуючі, що там вказано, можуть бути використані при проектуванні нової техніки, модернізації існуючої, а також для імпортозаміщення постачальників", - розповів заступник голови "Укроборонпрому" по виробництву Юрій Пащенко.

Надалі "Укроборонпром" планує впровадити цю систему на всіх своїх підприємствах.

Нагадаємо, ще в кінці жовтня 2014 р. "Укроборонпром" заявив, що переходить на стандарти НАТО у виробництві озброєння.