ua en ru

"МТС-Україна" заявив про готовність через рік запустити 4G-зв'язок

"МТС-Україна" заявив про готовність через рік запустити 4G-зв'язок. Про це в ході круглого столу заявив директор з корпоративного управління і контролю "МТС Україна" Олег Проживальський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Далі нам потрібно запровадити мережу четвертого покоління. Це потрібно робити, тому що у великих містах є попит і він буде. Ми готові будемо через рік, я так думаю, всі разом, з державними структурами... зробимо все необхідне, щоб була створена відповідна нормативна база. За моїми оцінками через рік це можливо буде зробити. Звичайно, ми будемо впроваджувати і голос, і передачу даних", - повідомив Проживальський.

У свою чергу, генеральний директор МТС-Україна зазначив, що особливої різниці між 4G і 3G пересічний користувач не відчує, тому поспішати з його впровадженням не варто.

"Різниця між 3G і 2G на порядок вище, ніж між 4G і 3G, тому не варто так вже сильно встрибувати далеко вперед, не розуміючи який внесок дійсно користування мобільним інтернетом "в руці" дає пересічному громадянину... Я не думаю, що дуже важливо зараз говорити про якнайшвидший прихід 4G до тих пір, поки 3G не став абсолютно масовим", - сказав Золочівський.

Нагадаємо, "МТС-Україна" прогнозує початок запуску 3G-зв'язку з Києва, Львова та Одеси.